KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Historia

Przedszkole powstało w 1960 roku. Od początku istnienia było miejscem przyjaznym dzieciom i sprzyjającym doskonaleniu nauczycieli.

W starych kronikach przedszkola znajdują się informacje na temat różnorodnych przedsięwzięć realizowanych w przedszkolu, współpracy z zagranicznymi placówkami i uczelniami oraz instytucjami w odległych regionach kraju.

Ogromne znaczenie w tworzeniu klimatu przedszkola mieli rodzice, a ściślej Komitet Rodzicielski, który, z typowym dla tamtych czasów oddaniem, uczestniczył w życiu przedszkola.

Po gruntownym remoncie w 2012 roku, w budynku zainstalowano: nowoczesny system pobierania opłaty godzinowej, intuicyjne domofony i wideofony oraz szybki, bezprzewodowy Internet. Dodatkowo obiekt znajduje się pod ciągłym nadzorem kamer. W grudniu 2017 roku został oddany do użytku nowy plac zabaw.