KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Robotyka

Rybki uczestniczą w zajęciach z podstaw programowania i robotyki organizowanych przez Fundację Nowoczesnej Edukacji. Projekt przewiduje przeprowadzenie 12 zajęć (60 minut) raz w tygodniu. Zajęcia są prowadzone przez wykwalifikowanego edukatora oraz przeszkolonego przez Fundację wychowawcę grupy. 

Podczas zajęć z robotyki i programowania dzieci w parach budują z klocków LEGO WEDO roboty (konstrukcje zaproponowane przez LEGO oraz własne), a następnie programują je. Roboty ożywają.

Celem zajęć jest nauczenie podstaw algorytmiki, rozbudzenie kreatywności i wyobraźni przestrzennej. Zajęcia uczą logicznego myślenia i rozwiązywania problemów. Poprzez zabawę i praktykę dzieci w sposób naturalny przyswajają wiedzę z zakresu matematyki, informatyki, czy podstaw fizyki. Ćwiczą m.in. małą motorykę oraz analizę i syntezę, a także koncentrację i uważność. Podczas zajęć doskonalimy także umiejętności komunikacyjne (np. prezentacja robotów) oraz społeczne (np. współpraca- dzieci pracują w parach). 

Rybki już nie mogą doczekać się kolejnych zajęć z robotami.