KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Oddział III

Dyniowy zawrót głowy

Dynia jest jednym z darów jesieni, dlatego stała się tematem naszych zajęć.  Dzieci chętnie dowiedziały się co kryje się pod tą piękną pomarańczową skórką. Poznaliśmy budowę dyni, dzieci były zaskoczone z ilu części się składa. Dynia posłużyła nam również do zabaw matematycznych, przypomnie...

Bezpieczeństwo na drodze to ważna sprawa, dlatego przypomnieliśmy sobie zasady bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych z sygnalizacją świetlną. Wykorzystaliśmy do tego makietę i sygnalizator przygotowane przez p. Marlenę.   ms...

Międzynarodowy Dzień Kropki u Krasnali :)

Tego dnia wszystkie przedszkolaki przyszły ubrane w kropki. Dzień rozpoczęliśmy od wysłuchania historii o dziewczynce Vasthi. Okazało się, że każdy z nas ma jakiś talent, z którego może być dumny. Następnie przeszliśmy do aktywnego wysłuchania książki pt. "Figle migle". Dzieci były zafascynowane kropką, kt&oacut...